Baghetele

Se gasesc in Franta si in orice magazin cu specific frantuzesc, sunt niste paini lungi, inguste si foarte gustoase. Baghetele aveau forma traditionala a painilor. Din 1920 s-a folosit termenul baguette pentru a denumi aceasta paine, insa produsul este mult mai vechi. Creatorul sau se pare ca a fost ofiterul austriac August Zang, care a introdus si croissant-ul si painea Vienna in Franta. Primul cuptor cu abur a fost adus in Franta in secolul 19 tot cu ajutorul sau. Alta teorie este legata de Napoleon, care ar fi cerut bucatarilor sa faca o paine pe care soldatii sai sa o poata lua in pantaloni.

Cornetele de inghetata. Italienii revendica aceasta inventie delicioasa. Prin 1896 Italo Marchiony a facut primul cornet pentru inghetata, in 1903 a obtinut patent pentru prima masinarie de facut cornete. Cel care a facut celebru acest suport pentru inghetata a fost Ernest Hamwi, incepand cu 1904. El isi vindea produsele de patiserie langa cineva care avea inghetata la vanzare. Cand nu a mai avut in ce sa vanda inghetata, vanzatorul de langa el i-a cerut ajutorul si acesta i-a oferit un cornet din napolitana. Din 1910 a aparut si o companie detunita de Hamwi care producea cele mai bune cornete din zona, speciale pentru inghetata.

Guma de mestecat. Grecii si-au dat seama ca putem mesteca ceva natural. Arborele de mastic era numai bun pentru guma de mestecat greceasca. Guma de mestecat moderna isi are originile in vremea americanilor nativi, care mestecau rasina de la molizi. In anii 1840 John Curtis a pus in practica procesul de producere a gumei de mestecat. A fiert rasina si a taiat-o in bucati. Problema era ca nu prea avea un gust bun. Salvarea a venit de la Azteci si mayasi, care mestecau ceva foarte aromat, tot de provenienta vegetala. Guma de mestecat clasica a fost combinata cu substanta respectiva pana ce au aparut ingrediente sintetice si arome pe la jumatatea anilor 1900.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *