Beneficii nestiute ale furiei

beneficii-furieFuria impulsioneaza creativitatea. Aveti probleme sa gasiti o solutie creativa la o problema? S-ar putea sa vreti sa deveniti furios – furia va ajuta sa ganditi „outside the box”, sa fiti open-minded. Furiosii vin cu foarte multe idei creative foarte bune, insa creativitatea fara limite nu tine mult. Furia trece, trec si ideile geniale, din pacate. Oamenii de stiinta sunt de parere ca furia a evoluat pentru a permite omului primitiv sa aiba idei rapide, creative atunci cand viata nu era chiar asa de roz.

Furia iti da energie si te face mai flexibil in gandire. Pe scurt, toate metodele pe care mintea umana le foloseste sa ajunga la un rezultat sunt aruncate la cosul de gunoi cand esti furios. Furiosii nu prea gandesc limpede si asta chiar ii poate ajuta, uneori.
Lupta, furia e benefica pentru relatiile interumane. Uneori, sa fii furios e cel mai bun medicament. In tratarea bolilor mintale exista un soi de tratament numit psihologie pozitiva. Iertarea, optimismul, generozitatea si gandirea pozitiva sunt bune pentru o relatie de cuplu care are probleme de stabilitate. Sunt si cazuri cand iertarea inrautateste „ranile” unei relatii esuate. Daca esti prea iertator, unii pot fi nemernici si ai numai de pierdut. Furia demonstreaza celui care a gresit intr-o relatie ca al lor comportament e de neacceptat si ca trebuie sa inceteze. Cuplurile care nu isi arata furia sunt predispuse sa moara de doua ori mai mult. Asa ca certati-va chiar acum, va face bine. De obicei, femeile sunt cele care calmeaza spiritele si sugereaza solutii.

Furia este un magnet pentru femei. Stiinta este de acord: nemernicii au parte de mai multe domnisoare. Oamenii care au trasaturi de personalitate precum narcisismul, nu prea sunt empatici si machiavelici-le place sa manipuleze gasesc mai usor o femeie. Femeile, la randul lor sunt atrase de barbatii care sunt mai morocanosi, mai „la mana lor”. Legatura intre atractia femeilor si nemernicia barbatilor e testosteronul. Barbatii cu nivelul ridicat al testosteronului tind sa exprime trasaturi dominante de caracter. In alta ordine de idei, barbatii de acest tip sunt si mari mincinosi, asa ca o relatie stabila, de lunga durata e cam greu de „inchegat”.
Furia iti deschide ochii. Toata lumea cunoaste situatia tipului care tot argumenteaza si intoarce pe toate fetele un subiect. Este cel mai „open-minded” individ pe care l-ati putut cunoaste vreodata. Oamenii au tendinta de a cauta informatia care se muleaza pe pozitia pe care ei au adoptat-o deja. Nu prea parasesti zona de confort pentru a asculta lucruri care ti-ar putea pune la indoiala informatiile pe care le cunosti… decat daca esti foarte furios.

Cand esti furios ai tendinta sa privesti mai cu atentie informatia care l-ar favoriza pe celalalt. Furiosii mor dupa argumentare despre orice iar pozitia opusa si ideile enuntate le ofera aceasta ocazie unica. Pe parcurs, ti-ai putea schimba chiar opinia despre unii care nu asculta si cealalta parte. Cercetatorii cred ca iscarea unui conflict controlat intr-un grup poate sa duca la decizii mult mai bune la final.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *