CLATITE CU RICOTTA SI SIROP DE CAPSUNE

Clatitele sunt iubite si apreciate la nivel mondial, ele fac parte din desertul preferat de foarte multi dintre noi. Este un preparat rapid care ne incanta de fiecare data. In functie de preferintele si imaginatia fiecaruia, le puteti asorta cu diferite umpluturi sau topinguri. Folosind gem de diferite fructe, inghetata, biscuiti, miere, nuca si multe alte ingrediente puteti prepara rapid un desert delicios.

Astazi va atragem atentia cu un preparat umplut cu o crema parfumata cu branza ricotta si asezonate sirop de capsune, dar dumneavoastra puteti pune orice alt sirop va place, daca capsunii nu fac parte din fructele preferate.

Aceasta combinatie de clatite si ricotta parfumata cu vanilie se potriveste foarte bine si la un topping de mure, zmeura, afine sau portocale. Iar, daca sunteti un impatimit al ciocolatei, puteti pune pur si simplu, un sos de ciocolata cu lapte, amaruie sau alba. Indiferent care sunt ingrediente alese de dumneavoastra, rezultatul va fi uimitor. Incercati acest desert minunat,  si veti vedea ca la final veti fi mandru de ceea ce ati realizat. Cu putina indemanare, veti avea chiar un desert demn de bucataria marilor restaurante.

    Ingrediente (pentru 4 clatite):

– ricotta 140 g

– zahar 50 g

– capsune 150 g

– esenta de vanilie 1/2 fiola

Clatitele se pregatesc rapid. Puneti intr-un bol 2 oua, 170 g de faina si 350 ml lapte si mixati. Din acest amestec puteti face in jur de 10 clatite subtiri, sau 8 mai grosute. Apoi luati capsunii, ii curatati si spalati, si ii puneti intr-o craticioara, cu doua linguri de zahar. Se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se topeste zaharul, capsunii se vor inmuia usor si se va forma imediat un sirop. Intr-un bol, puneti ricotta, zaharul ramas si jumatate de fiola de esenta de vanilie si omogenizati, astfel incat sa aveti o pasta fina.

Impachetati clatitele cum doriti si stropiti-le deasupra cu sosul de capsuni. Savurati acest preparat deoarece este un adevarat deliciu. Le puteti servi calde sau reci, dupa bunul plac si bineinteles, le puteti imparti cu prietenii, pentru o atmosfera de neuitat. O sa-si aminteasca mult timp de gustul desavarsit al clatotelor dumneavoastra.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *