De ce avem nevoie de service regulat pentru aerul conditionat?

Mergem la stomatolog sa aflam daca avem carii sau nu… Verificam cauciucurile si lichidele din masina inainte sa pornim la un drum lung… Facem analize de rutina odata ce depasim anumite praguri de varsta… Insa de cele mai multe ori nu vedem importanta intretinerii de rutina a aparatului de aer conditionat. Si totusi aceasta verificare ne-ar putea salva de multe batai de cap in viitor.

Poate ca te intrebi de ce avem nevoie de intretinere aer conditionat daca aparatul nu este stricat? Aparatul de aer conditionat reprezinta una dintre dotarile scumpe din casa dar mai ales una dintre dotarile absolut necesare, mai ales vara! Iata mai jos de ce e important sa verifici intotdeauna starea buna de functionare a unui aparat util si scump.
– Sistemele care nu beneficiaza de revizii colecteaza reziduuri. Mai ales intr-un climat umed, exista sanse foarte mari ca aerul conditionat sa acumuleze mucegai, insecte, alergeni si bacterii care nu iti doresti in niciun caz sa iti infunde unitatea de aer conditionat si sa patrunda in aerul pe care il respiri si apoi in organism. Reziduurile nu sunt numai nesanatoase, ci impiedica – pe de alta parte – si buna functionare a aparatului de aer conditionat. De aceea ai nevoie de o igienizare aer conditionat cu o regularitate cat mai mare.
– Verificarile de rutina extind durata de viata a aparatului. Intretinerea regulata a sistemului si serviciile de curatare aer conditionat il vor face sa returneze maximul de eficienta o perioada cat mai indelungata.
– Te ajuta sa depistezi eventualele probleme din timp. La fel ca si in cazul ITP-ului la autovehicule sau al analizelor de sanatate regulate, problemele depistate din timp sunt mai usor si mai rapid de rezolvat. Daca le lasi sa persiste fara sa le repari, ele se pot transforma in reparatii sau inlocuiri mult mai costisitoare, in viitor.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *