DIFERENTELE DINTRE CEAIUL VERDE, NEGRU SI ALB

Daca nu stiati pna acum, atunci cand vorbim despre ceai, ne referim de fapt la planta Camellia sinensis si la tipurile de preparare a frunzelor acesteia. In functie de modalitatea de uscare si prelucrare se obtine ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul alb.

Camellia sinensis este un arbust originar din China si India, iar extractul sau contine o serie de antioxidanti,foarte benefici pentru organism numiti flavonoide. Cel mai puternic dintre acestia, ajuta la lupta impotriva cancerului, bolilor de inima si multor altor afectiuni cronice.

    *Ceaiul verde

Este cea mai cunoascuta varianta de ceai, la nivel mondial, atat de catre consumatori cat si de catre specialisti. De-a lungul timpul s-au efectuat nenumarate studii si s-a descoperit faptul ca acest ceai ajuta la detoxifiere si la o imbunatateste considerabil starea de sanatate. Ceaiul verde se obtine prin prepararea la abur a frunzelor de ceai si este un preparat bio si extrem de sanatos.

Antioxidantii existenti in ceaiul verde au proprietati de preventie a cancerului de san, plamani, stomac, pancreas si rectal. In plus, arde grasimile, tine sub control nivelul colesterolului, reduce riscul de boli neurologice ca Alzheimer si Parkinson si riscul de infarct miocardic.

Ceaiul verde aduc o multime de beneficii si pentru sistemul nervos si creier, reducand cu succes nivelul ridicat de stres. De asemenea, este un ceai placut la gust, cu o aroma moderata, usor amaruie.

   *Ceaiul negru

Ceaiul negru este produs prin fermentarea frunzelor de ceai si are cea mai mare concentratie de cofeina dintre toate cele 3 variante. De aceea, nu se recomanda a fi consumat seara tarziu. Iarm daca vreti sa inlocuiti cafeaua, ceaiul negru este cea mai buna varianta.

Are nenumarate proprietati benefice pentru organism, iar in urma studiilor, ceaiul negru s-a dovedit a fi  util in cazul fumatorilor pasivi, fiindca protejeaza plamanii in cazul expunerii la fumul de tigara. De asemenea, ceaiul negru reduce considerabil riscul de infart, daca este consumat in mod regulat.

Ceaiul negru se foloseste de obicei, pentru prepararea combinatiilor de ceai cu diferite alte plante, fructe sau arome. Veti observa ca majoritatea ceaiurilor cu aroma de vanilie, scortisoara sau lamaie au la baza ceai negru.

   *Ceaiul alb

Ceaiul alb este mai putin cunoscut insa la fel de eficient. Se prepara rapid,  frunzele fiind procesate pentru foarte putin timp, inainte de a incepe sa fermenteze. Acest ceai pastreaza antioxidantii naturali, dar nu are o aroma foarte puternica.

Ceaiul alb are un nivel de cofeina scazut si se bucura de cele mai puternice proprietati anticancerigene. Acesta protejeaza pielea de efectele nocive ale luminii UV si reduce riscul de cancer la piele.  Ceaiul alb lupta impotriva diferitelor infectii, datorita proprietatilor sale antibacteriene. Introduceti ceaiurile in dieta dumneavoastra, astfel incat ele sa faca parte din modul de viata de zi cu zi pentru a va bucura de o stare de sanatate de zile mari.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *