Gunoaiele din orase

In toate orasele prin care am umblat parca se vedea cate o duna mare de gunoi impresionant asezata in zona cea mai ascunsa. Cel mai frumos peisaj insa este cel de la iesirea din Galati unde scrie clar si mare „Nu Aruncati Gunoaie” dar in spatele acestor pancarte sunt munti intregi de gunoaie.

In fiecare oras am vazut gunoaie pe jos insa Galatiul este pe locul unu. Aici vezi si in centru oameni cum isi desfac un aliment si in loc sa arunce ambalajul la un cos de gunoi, il arunca chiar jos langa, aici vezi fel de fel de baietasi care arunca tigari pe jos, gume folosite, ambalaje de la tigari. Un bonus al orasului Galati este si faptul ca in parcuri gasesti cate o adunatura de gunoaie bine ascunsa.

Nu as vrea sa fiu cea care isi vorbeste de rau orasul natal. Am locuit in multe orase si nici unul nu e perfect. Insa as vrea sa ma laud macar cu oamenii educati si cu persoanele responsabile care isi invata copiii sa arunce inca de mici ambalaje la gunoi, si nu pe jos. As vrea sa vorbesc macar de curatenie in parcuri si de iarba frumoasa, nu acoperita cu mizerii.

In Sibiu centrul era extrem de curat. Nu vedeai nici gunoaie in jurul ghenelor de gunoi, insa aici era totul musamalizat. Daca mergeai intr-un cartier mai marginas, gaseai din plin mizerie. Desigur aici se traia dupa principiul curatenie pe unde vede lumea. In Bucuresti treaba sta altfel, mai vezi cate un gunoi pe strada dar il ia repede personalul de la salubrizare, in schimb prin piata Rahova stiu clar ca era un haos format de resturile de ambalaje, de mancare si altele.

Eu nu stiu cum, am fost invatata de mica sa pun ambalajul in geanta sau in ghiozdan si sa merg cu el acasa. Asa am facut mereu. Sunt galateanca si nu inteleg de ce nu toti nu fac asa. Numai parintii mei au avut ceva de spus copiilor lor sau pur si simplu unii oameni nu baga la cap deloc pentru ca nu vor sa fie in rand cu societatea?

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *